Ovaj građavinski proizvod je oduševio cijeli svijet: Betonski blokovi od kojih se kuća gradi duplo brže (VIDEO)

Ovaj građavinski proizvod je oduševio cijeli svijet: Betonski blokovi od kojih se kuća gradi duplo brže (VIDEO)

Evolucija i razvoj čovjekovih sposobnosti doveo je do toga da se i građavina vrtoglavom brzinom razvijala. Tako se i s vremenom pojavila potreba za bržom i jednostavnijom gradnjom, a ovaj genijalni izum se čini idealnim rješenjem.
U ruralnim dijelovima Meksika je predstavljen novi način gradnje, a iza ovoga genijalnog izma stoji jedan čovjek po prezimenu Rejes zajedno sa Ortegom pajdašem iz svoje firme.

Izgradnja ili izgradnja se primenjuje nauka, najstarija i najznačajnija grana tehnologije. Građevinarstvo se bavi poslovima neophodnim za izgradnju svih vrsta arhitektonskih objekata, puteva, pruga, mostova, tunela, vodovoda, kanalizacije, melioracionih postrojenja, upravljanja vodama i eksploatacije hidroelektrana, elektrana i drugih postrojenja za proizvodnju svih dobara. Građanin se zove građevinski inženjer.

Tehnika konstruiranja je veština koju su ljudi iz originalnih ili elaboriranih poklona prirode dizajnirani (planirani) da sastavljaju nove kopnene ili zemaljske kreacije i koriste ih.

Prirodni materijali kao što su: kamen, drvo, zemlja (glina), kao i veštački: cigla, kreč, beton i čelik, dozvoljavaju izgrađenu vezu sa zemljom u jednom objektu koji se zove građevinski objekat ili zgrada.

U zavisnosti od vrste i karaktera poslovanja, razlikujemo dve glavne smernice ili granu građevinskih tehnika.

U jednom pravcu postoji zgrada. Zgrade se izdvajaju preko njihovih glavnih delova iznad zemlje, tako da su izgrađene po visini, tako da se izgradnja zgrada često naziva izgradnja zgrade. Izgradnja je doslovan prevod internacionalizovane drevne grčke riječi “arhitekta” (ὰρχιτεκτονική) – arhitektura. Izgradnja zgrada se naziva i zgrada, ali arhitektura je najčešći izraz.

S druge strane, imamo izgradnju puteva (puteva, željeznica, mostova, tunela) i hidro-inženjerskih objekata (vodosnabdijevanje, kanalizacija, hidroelektrična regulacija, melioracija, eksploatacija vodnih resursa i zalivanje reke i kanua). Navedene zgrade su uglavnom izgrađene na terenu, iako to nije pravilo. Takva izgradnja se često naziva građevinski inženjering, a često je naziv građevinarstva.

2018-08-28 09:30:05

POPULARNO:
https://balkan.ba/starleta-izazvala-pometnju-na-aerodromu-putnici-zanemeli-pred-prizorom-prosetala-bez-brushaltera-u-hit-toaleti-foto/

PREPORUKA:
https://balkan.ba/beyonce-objavila-seksi-video-u-kojem-mijesa-svojom-bujnom-straznjicom/

 

Check Also

New Step by Step Roadmap for Most Well Known Nursing Theories

Broj pregleda: 5 There are a lot of learning approaches and it’s tough to decide …

What Is So Fascinating About Borrowed Theories Used in Nursing?

Broj pregleda: 14 Today, there are lots of nursing agencies that supply the opportunity of …

Neverovatan prizor: Medved otvara vrata automobila

Broj pregleda: 16 Neverovatan prizor: Medved otvara vrata automobila M. K. 29. jula 2019. 06:38 …

O ovome je sanjala, a postala voditeljka: Irina Ivić je bila vrlo talentovana, ali život je imao druge planove za nju

Broj pregleda: 14 O ovome je sanjala, a postala voditeljka: Irina Ivić je bila vrlo …

NIKOLINA OBRADOVALA FANOVE VESTI O PRINOVI, A POTOM OBJAVILA INFORMACIJU ZBOG KOJE STREPI

Broj pregleda: 13 NIKOLINA OBRADOVALA FANOVE VESTI O PRINOVI, A POTOM OBJAVILA INFORMACIJU ZBOG KOJE …