KEMIJA HODŽIĆ: Opis današnjeg muškarca iz ženskog ugla!

Ima trideset i kusur, stotinjak kilograma čiste mišićne mase nastale pod uticajem sterioida i teretane, neki zafrkan pogled k’o Roki Balboa u ringu i uspješan biznis tipa bacanja ključeva od novog BMW – a na sto, eventualno ubijanje od kokaina u halama gradskih birtija.

Navedeni primjerak muškog roda obično redovno posjećuje bogomolje u kojima uživa veliki ugled – ako je musliman petkom ne propušta džumu, a za njeg je uvijek rezervisan prvi saf da bolje čuje hodžu dok propovjeda o političkom položaju Bošnjaka u ovom okrutnom svijetu koji želi da ih istrijebi, te na izlazu vadi bunt para koje je zaradio tako što je premlatio Muju iz Donjih Vukovija pa umjesto deset hiljada koliko mu je ovaj dugovao uzeo mu novo auto, ženu, djecu, kera Reksa i dvadeset hiljada očeve ušteđevine pa ubaci u kutiju (sergija) jer je dobrotvor, a ako je pravoslavac (katolici me ne zanimaju) svake nedjelje sluša osobu koja vozi BMW X5 kako priča o skrušenosti, poštenju, ljubavi ili tako nekim sličnim glupostima te mu na kraju poljubi ruku i počasti ga sa petsto eura koje je zaradio prije pet godina dilajući drogu na Dorčolu i Zemunskom keju.

Ova alfa muškarčina, kao što se to dalo naslutiti iz prvog dijela sage o njemu je veliki mirotvorac. U svojim besjedama, koje organizuje u popodnevnim satima kada uticaj alkohola i droge koje je unio u sebe tokom prethodne noći slabi, poziva ljude iz okruženja na mir, suživot i toleranciju jer je Allah, ili samo Bog rekao nešto mnogo zafrkano o navedenim pojmovima, a nakon istog odlazi u kafanu, te nakon boce žestokog pića i dvije tri linije bijelog (nisam još najbolje skontala gramažu, al’ učim) naklati se na muzičare k’o nesabran pa pošto je još uvijek u lajt varijanti naručuje samo familijarne pjesme tipa: „Ovaj umro, ja ost’o živ, ne smije vam ništa faliti, ja sam najjači, vi ste moja djeca, imam pare, babo vam je šmeker, poyy, poyy hejteri“ – tokom ovih izvedbi obično počinje sliniti po pjevaču, pjevačici, muzičarima i okruženju, ustaje, širi ruke, grli ih sve, vadi pare, lupa rukama o ‘astal a junačine mu prijatelji ga smiruju. Pošto je smorio i sebe i okruženje patetičnim pjesmicama o porodici koju on nikad imati neće, vrijeme je za nacionalističke pjesme a budući da je propustio ratni period one su mu idealna kompenzacija za skupljanje nacionalnog ponosa. Ako je musliman, dok pjevač tarlaha nešto tipa: „Evo zore, evo dana, evo braće bošnjačkih muslimana“ vadi pištolj, lupa se šakama o prsa k’o Tarzan, psuje četnicima srpsku majku jer bi ih sve pokl’o, podavio, popalio, a sestre, majke, kćerke im silov’o (ovo mi je gadno čak i napisati), a to isto radi i pravoslavac, samo uz pjesmicu tipa: „Oj Alija odnijela te voda je l’ ti žao Bosanskoga Broda“ – opet ih prijatelji, junačine smiruju, muzika već dvanaesti put najavljuje fajront, gazda kafane pali/gasi svjetlo al’ dok se ne onesvijeste, pomoći nema.

Kada nekog od prijatelja mu dok prepričavaju njegove dogodovštine pitaš zašto se druži s njim, obično dobiješ odgovor: „Nije on loš, odnosno dobarica je, eto sinoć je čistačici u kafani dao petsto eura“ – pa ja, pomiješao čistačicu sa pevaljkom kol’ko se ušik’o. Elem, ovaj primjerak muškog roda je zavodnik, ubica mekog srca, onaj lik iz pjesama Aleksandre Radović, Aleksandre Kovač i one druge Kovač čije pjesme odišu patetičnim kenjanjem (je l’ ovo psovka? – ako jes’ omakla mi se) o nevjernom čovjeku koga one ipak vole pored svih njegovih mana. Za njeg su sve žene kurve, osim njegove žene koja ga voli i kada slinav na sabahu dođe kući, a i ona je kurva kada je prebije od batina jer ga je pitala ko mu je ona što mu piše poruke. Taj u naletu inspiracije, obično nakon posjeta bogomoljama s početka sage, nadugo i naširoko prepričava svoje seksualno/ljubavne podvige. Obično su to neke ultra – mega – giga pametne žene koje je on ima kad hoće. I to samo anal bajo moj, vezanje, šibanje, pokoravanje i tako te zafrkancije jer je prošle godine za Valentinovo gled’o Pedeset nijansi sive pa se nafur’o da je onaj poremećeni kreten koji jedino može uživati u seksu ako se žena raspada od bolova.

Ova vrsta muškarčine, velikog vjernika, zavodnika ženskog roda kada želi da opravda svoja zlodjela se poziva na Boga, jer u njegovom tananom mozgu to znači da je dobar čovjek!

Hoću reći, ne vjerujem da Bog ima nešto s vašim lošim i poremećenim odlukama!

Check Also

Sedmični horoskop od 8. do 14. aprila 2019.: Nova ljubav za Jarca, Rak žedan izazova, Vodolija razmišlja o smislu života

Broj pregleda: 37 OVAN LJUBAV: Ovih ćete dana imati promjenljiv vjetar kad se o ljubavi …

Riješena velika egipatska zagonetka: Ko je sfingi ukrao nos

Broj pregleda: 13 KOMENTARI ADVERTISEMENTS Ipak, jedna od najvećih misterija vezana je i za najveću …

Dječak sa autizmom se vraća na nastavu

Broj pregleda: 8 Rekla je ovo Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture RS, nakon sastanka …

Prednosti i rizici vakcinisanja: SMRT ILI ŽIVOT?!

Broj pregleda: 19 Svijest ljudi na temu štetnosti vakcina sve više se budi. Ranije se …

Zašto su djeca hiperaktivna

Broj pregleda: 13 Žene koje puše u trudnoći izlažu svoje nerođeno dijete riziku poremećaja pažnje, ali i …